Ons verhaal

bart koolzaad

Imkerij Stannes ontstond vanuit een groeiende interesse voor de natuur en hoe wonderlijk die zichzelf in stand houdt. Maar ook vanuit een bezorgdheid; we worden voortdurend geconfronteerd met de impact van menselijke handelingen op het voortbestaan ervan.

Onze verhuis naar een groenere omgeving wakkerde onze liefde voor de natuur steeds meer aan. Toen ons eerste zoontje Wannes geboren werd, wilden we familie en vrienden mee laten genieten van al dat moois. We gaven gepersonaliseerde zakjes bloemenzaad als doopsuiker, geschikt voor een behoorlijk stuk wilde bloemenweide. We kregen meermaals mooie foto’s opgestuurd van het resultaat; stuk voor stuk prachtige kleurenpalletjes, druk bezocht door hommels, bijtjes en andere kriebelbeestjes.

Ook in onze eigen tuin zagen we al die vliegende wezentjes op zoek gaan naar nectar en stuifmeel. Het was een zoemende bedrijvigheid boven Wannes zijn bloemenweide. Bart besloot om een imkercursus te gaan volgen en even later werden de eerste bijenkasten in onze tuin geplaatst. Zijn mentor hield een oogje in het zeil, zag dat het goed was, en leerde Bart steeds meer de kneepjes van het vak.

Toen ons tweede zoontje Staf geboren werd, zetten we de rode draad verder met onze eigen afgedraaide honing als doopsuiker. Die was onder andere afkomstig van de nectar van Wannes zijn bloemenweide.

Imkerij Stannes was geboren…

gezin in het koolzaad
logo imkerij stannes zwart doorzichtig
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Dank je wel om in te schrijven op onze nieuwsbrief!

Share This